Sieraden met emaille

28 mei 2013 12:02
Het versieren van colliers, armbanden, oorbellen, ringen en broches met email of emaille levert steeds de meest prachtige kunstwerken op. Veel Art Nouveau en Art Deco sieraden zijn ingelegd met email in de meest schitterende kleuren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze indrukwekkende geëmailleerde sieraden verkrijgbaar zijn bij Art Deco Webwinkel.

De kunst van het emailleren

Emailleren is een kunst op zich en wordt op ambachtelijke wijze met de hand gedaan door vakkundige emaillekunstenaars. Emailleren wordt al duizenden jaren gedaan en nog steeds worden magnifieke, kleurrijke sieraden vervaardigd middels de emailleerkunst. Wat is emailleren precies? Emailleren is het smelten van poeders, samengesteld uit glas en kleurstoffen op verschillende materialen, zoals zilver of goud. Op deze manier worden bijvoorbeeld Sterling zilveren sieraden ingelegd met email. Door het transparante, glanzende effect stralen de sieraden letterlijk en door de ongekende kleurmogelijkheden wordt elk sieraad met emaille een draagbaar kunstwerk.

Art Nouveau

Glaskunstenaar René Lalique (1860-1945) is wereldberoemd geworden met zijn geëmailleerde Art Nouveau sieraden. Er worden duizelingwekkende bedragen geboden voor sieraden van zijn hand. Geïnspireerd op Lalique en andere sieradenkunstnaars heeft Art Deco Webwinkel een zeer ruime collectie sieraden met email. Vlinders, elven, libellen, pauwen, bloemen en andere elementen uit de flora en fauna zijn vaak ingelegd met schitterend email.

Hoe vindt u geëmailleerde sieraden bij Art Deco Webwinkel?

Wie verliefd is geworden op emaille, voelt zich als een kind in een snoepwinkel bij Art Deco Webwinkel. Kijk rustig rond in de categorie Sieraden en verbaas u over de gevarieerde collectie sieraden met kleurrijk email. Bij de beschrijvingen staat aangegeven of het sieraad versierd is met een emaille en/of edelsteen. Gerichter zoeken naar sieraden met email kan via het zoekveld rechtsbovenin. Typ hier het woord emaille of email en u zult zien dat er grote keuze is uit sprankelende sieraden met email in verschillende stijlen: opvallend, subtiel, mysterieus of fleurig.