In de stijl van 'The Great Gatsby'

15 mei 2013 16:46
Art Deco liefhebbers kunnen hun hart ophalen nu de film 'The Great Gatsby' in de Nederlandse bioscopen te zien is. In de nieuwste verfilming van de beroemde jazz age-roman van F. Scott Fitzgerald is het glansrijk gelukt om het gevoel van de Roaring Twenties op filmdoek vast te leggen. Al in de filmposter is de Art Deco invloed te ontdekken.

Roaring Twenties

Rokerige jazzcafés, chique restaurants, stijlvolle sieraden, cocktails en champagne, schitterende en uitbundige mode en florerende, vernieuwende kunsten, waaronder Art Deco: de roerige jaren twintig stonden bol van de glamour. Althans, in wereldsteden als Berlijn en New York. Laatstgenoemde stad vormt het decor van 'The Great Gatsby'. New York: een paradijs voor liefhebbers van Art Deco architectuur. Denk aan het Chrysler Building, Rockefeller Center en Empire State Building. Hierop geïnspireerd heeft Art Deco Webwinkel een stijlvolle serie Art Deco Meubelen in de collectie. Lees hier meer over in het blog over deze meubelserie en kijk in de categorie Meubelen voor alle Art Deco Meubelen. In de subcategorie Meubelstoffen zijn de mooiste Art Deco meubelstoffen te vinden. 

Art Deco sieraden

"Sieraden moeten een vrouw sieren, ze hoeft er niet rijk door uit te zien." Met deze quote zette Coco Chanel de toon voor de mode in de jaren '20. Lange parelkettingen die tot de taille reikten, glinsterende stenen en lange zijden sjaals waren vaste garderobestukken van flapper girls, de nieuwe generatie zelfbewuste vrouwen die uitdagend gekleed gingen in korte pailletttenjurken van doorschijnende stoffen, hun haren kortgenkipt in een bobkapsel en in hun hand een sigarettenpijpje. Ook in 'The Great Gatsby' zien we de typerende jaren '20 mode terug. Actrice Carey Mulligan draagt de meeste prachtige art deco juwelen. In deze stijl zijn bij Art Deco Webwinkel schitterende Art Deco oorbellen, Art Deco ringen, Art Deco armbanden, Art Deco colliers en Art Deco broches verkrijgbaar, bijvoorbeeld de Long Elegance Oorbellen, Collier Black Deco, de Ornament Ring, de Japan Broche en de sublieme Glamour Meander Armband. Kijk in de categorie Sieraden voor meer Art Deco sieraden.

Art Deco manchetknopen

Heren gingen in de roerige jaren twinting meestal gekleed in colbertkostuum, hoewel heren van stand in hun vrije tijd steeds vaker gekleed gingen in modieuze, sportieve kleding. Zo zien we ook acteur Leonardo DiCaprio in 'The Great Gatsby' een enkele keer zijn kostuum inwisselen voor een gebreide pullover. Maar het kostuum, bestaande uit een wijde pantalon, een overhemd, gilet, een colbert dat strak op de heupen viel, een pochet en een strik of vlinderdas, werd het vaakst gedragen. Hierbij horen natuurlijk stijlvolle manchetknopen. Bij Art Deco Webwinkel zijn bijzonder mooie art deco manchetknopen verkrijgbaar. De chique manchetknopen Elegant zijn uitermate geschikt voor een avondje uit à la 'The Great Gatsby'.  Nog meer Art Deco manchetknopen zijn te vinden in de categorie Sieraden, in de subcategorie Manchetknopen.

Herleef de jaren twintig, de bloeiperiode van de Art Deco, online bij Art Deco Webwinkel.