De glasgalerie van Art Deco Webwinkel

20 maart 2013 13:56
Leerdams glas kent grote faam. Niet in de laatste plaats door het oeuvre van de Leerdamse glasontwerper A.D. Copier (1901-1991). In de bloeiperiode van de Art Deco en Art Nouveau werd, onder leiding van Copier, in de Glasfabriek Leerdam glaskunst van hoog niveau vervaardigd. Hierop geïnspireerd heeft Art Deco Webwinkel een schitterende collectie samengesteld van glasobjecten in Art Deco en Art Nouveau stijl.

Gevestigde namen

De invloed van Art Deco en Art Nouveau op Copiers werk is niet verwonderlijk als men weet dat de meester van het glas vanaf de vroege jaren '20 de artistieke leiding had over het glas in de Glasfabriek Leerdam. Op het gebied van sierglas, waaronder de Serica en Unica collecties, waren geometrische lijnen en diepe kleuren alom vertegenwoordigd met niet zelden een dramatisch effect tot gevolg. De Art Nouveau invloed is te zien in de sierlijke lijnen en zachte (natuur)tinten. Naast het prachtig vormgegeven sierglas, is de invloed van Art Deco ook in het gebruiksglas terug te zien. Zo ontwierp Copier vanaf de jaren '30 het beroemde 'Gilde Servies' met geslepen benen, waardoor de glazen een mathematische uitstraling kregen. In die periode en erna ontwierpen internationale kunstenaars glas in dienst van de Glasfabriek Leerdam. Enkele namen: Frank Lloyd Wright, H.P. Berlage, Chris Lanooy, Piet Zwart, Meydam en De Bazel.

Glasgalerie in Leerdam

Art Deco Webwinkel heeft een prachtige collectie glazen vazen, schalen en sculpturen samengesteld waarin de invloed van historische Art Deco en Art Nouveau glaskunst duidelijk zichtbaar is. Gezien Leerdam de thuisbasis is van Art Deco Webwinkel, is de kennis van onze medewerkers op het gebied van glaskunst groot en altijd actueel. Art Deco Webwinkel is dé glasgalerie van Leerdam wanneer het gaat om glaskunst met Art Deco en Art Nouveau invloeden. Abstracte glasobjecten in een enkele tint, figuratieve glassculpturen in opvallende kleuren en magnifiek geblazen vazen met een bijzonder kleurenpalet: de glascollectie is zeer divers, zowel in ontwerpen als in prijsklassen.

Ambachtelijk glaswerk

Alle glasobjecten zijn met de mond geblazen en met de hand vervaardigd. Hierdoor is elk glaskunstwerk uniek. Deze uniciteit is kenmerkend voor mondgeblazen glas en maakt het object bijzonder en persoonlijk. Een glasobject is daarom een waardevol cadeau voor uzelf of voor iemand anders. Kijk rond in de glasgalerie van Art Deco Webwinkel en vind de vaas, schaal of sculptuur die het beste past in uw interieur.

Glasobjecten zijn te vinden in de categorieën Vazen/ Schalen, Glasobjecten en Kandelaren.