Tiffany lampen

17 mei 2016 14:15
Tiffany lampen zijn misschien wel de meest sfeervolle lampen die er bestaan. De gekleurde stukjes glas geven een prachtig effect bij verlichting. Art Deco Webwinkel heeft een speciale categorie voor de ruime collectie Tiffany lampen.

Louis Comfort Tiffany

Louis Comfort Tiffany (1848-1933) werd beroemd door zijn gebrandschilderd glas en natuurlijk zijn lampen in Art Deco en Art Nouveau stijl. Het glas waarmee Tiffany beroemd werd heet ‘Favrile glass’, een versmelting van normaal opaliserend wit glas en helder ‘antique’ gekleurd glas. Aan het begin van de 20e eeuw werden in de Tiffany Studio’s in New York de meest prachtige lampen ontworpen in zeer verschillende motieven, zoals bloem- en dierendessins, maar ook met geometrische patronen. Bont gekleurd glas of juist meer natureltinten, koele tinten of juist warm: de verscheidenheid aan Tiffany lampen is groot. Niet alleen de glaskappen werden met zoveel aandacht vervaardigd: de lampvoeten waren eveneens kunstwerken op zich. Vaak hadden deze een vorm die harmonieerde met het ontwerp van de glaskap, zoals een tak met bladeren, een boomstam, een bloem of zelfs een gracieuze dame. Deze voeten zijn veelal in brons gegoten en hebben een prachtige organische vorm.  

Tiffany techniek

Nog steeds worden deze schitterende lampen gemaakt volgens de ambachtelijke Tiffany-techniek. Originele Tiffany lampen zijn zeer populair op het moment. De prijs van een zeldzame Tiffanylamp kan op een veiling oplopen tot wel een miljoen dollar. De Tiffany lampen van Art Deco Webwinkel zijn op vakkundige wijze geproduceerde kwaliteitslampen, zorgvuldig gemaakt volgens de Tiffany-techniek. Een mal wordt vervaardigd om de stukjes uitgesneden glas aan elkaar te kunnen puzzelen. Uiteindelijk worden de glasonderdelen in koperfolie gewikkeld en aan elkaar gesoldeerd. Elke lamp is dus uniek! Deze techniek laat het glas dof klinken, waardoor sommige mensen ten onrechte denken plastic te horen en te voelen. De Tiffany lampen van Art Deco Webwinkel zijn echter gegarandeerd vervaardigd uit glas.

Collectie

Art Deco Webwinkel heeft een zeer ruime collectie Tiffany lampen. Er zijn art nouveau Tiffany lampen verkrijgbaar met diverse vormen, zoals bloemen, lelies, vlinders, pauwen en libellen. Deze zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Ook zijn er strakke, geometrische Tiffany lampen verkrijgbaar. Deze passen meer bij de art deco stijl en blinken uit door het gepuzzelde ontwerp van glasstukjes. De Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright (1867-1959) werkte graag in Tiffany Art Deco stijl. Twee originele Tiffany reproducties zijn de pronkstukken van de collectie: Zinnia en Nautilus. Bijna 200 verschillende Tiffany lampen zijn te kiezen bij Art Deco Webwinkel; Tiffany plafonnières, Tiffany hanglampen, Tiffany tafellampen, Tiffany vloerlampen, Tiffany wandlampen, Tiffany bureaulampen, Tiffany windlichten, Tiffany kroonluchters en zelfs Tiffany lichtkoepels. Deze lichtkoepels zijn uitermate geschikt voor projectverlichting, bijvoorbeeld voor horeca. Kijk in de categorie Tiffany lampen voor de gehele collectie. 

Heeft u advies nodig voor een passende Tiffany lamp voor uw interieur? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. U kunt bellen, mailen of chatten (zie rechtsonder in het beeldscherm).

Tafellamp Tiffany Grand Mathematic Hanglamp Tiffany Dragonfly

Wandlamp Tiffany Vlinder Terra Plafonnière Tiffany Mosh Rond